Soppan kostar inte skjortan, men inte om mp får bestämma

Miljöpartiet vill höja bensinpriset just när det börjar nå en anständig nivå igen. Visserligen är det bra tänkt, avgaserna är inte bra för miljön, men jag säger som den där kampanjen: "Utan bilen stannar Sverige!". I stället borde mp slåss hårdare för att motorbranschen lägger ner mer krut på att hitta andra drivmedel, som både är billiga och förhållandevis miljövänliga. Och att höja bensinpriset i dessa dagar, med finanskrisen hängandes över oss och nya varsel mer eller mindre varje dag, vore inte det att slå undan benen ytterligare på gemene man? Man borde väl åtminstone få glädja sig åt att soppan inte kostar skjortan.

Mp vill även utöka trängselskatterna till fler städer än bara Stockholm. Det här kan jag hålla med om. I de större städerna är kollektivtrafiken, i de allra flesta fall, ordentligt utbyggd och innebär att invånarna kan ta sig dit de vill lika smidigt som med bil. Men ute på landsbygden fungerar det inte riktigt så.
Dagens funderingar fick handla om bensinpriset. Vi får se vad jag får för mig att blogga om framöver.

Bröööl out!

Varmt och gott

Efter en helg där jag inte har gjort så värst mycket kan jag nu åter passa på att blogga lite. Under helgerna gör jag nämligen bäst i att hålla mig gömd, för att inte bli upptäckt av de som bor här i bostaden som jag har rymt till. Men så här dags är jag ensam hemma. Hur går det där talesättet med katten som är borta och råttorna som dansar? Jag får väl skriva om det lite. När människorna är borta surfar älgen vid datorn? Nåja, något i den stilen är det i alla fall.

Utanför fönstret faller snön. Det blåser även iskalla vindar. I alla fall ser det ut som det. Själv har jag ingen uppfattning om hur kallt det kan vara utomhus. Jag antar att det är ett par minusgrader, för annars skulle ju snön ha börjat smälta bort. Jag sänder en tanke till mina älgsklingar som står ute i skogen och huttrar. Kanske kurar de ihop sig mot varandra för att klara kylan.

Men det där är ingenting som jag behöver bry mig om numera. Mina största bekymmer är snarare att komma åt datorn utan att bli upptäckt. Jag skulle inte tro att det skulle vara speciellt uppskattat om de kom på att det bor en förrymd älg hemma hos dem. Ojdå, jag tyckte att jag hörde någon som är på väg in. Säkrast att logga ut. Tack för nu!

Bröööl out!

Sweet sixteen

Det blev tävlingens två yngre tävlande som det stod emellan. Vem skulle det få åka hem av de båda 16-åringarna? Johan eller Anna? Svaret blev den sistnämnda. Fansens favorit Johan klarade sig därmed vidare. Tonårstjejernas skrik ekar nog fortfarande i TV-tittarnas öron. Själv var jag fullständigt fel ute. Jag trodde inte att något kunde rädda Robin från att åka hem i kväll. Men där fick jag mig allt en knäpp på nosen. Nåja, det är bara att gratulera Robin. Men går han verkligen vidare även nästa vecka och tar en pallplacering? Tillåt mig tvivla på det...

Bröööl out!

Robin ryker... ...väl?

Det är paus i Idol. Kvintetten ska bli en kvintett. Men hur går det då? Den här älgen har noga lyssnat igenom alla låtar och slitit mina horn för att kunna komma fram till hur det slutar. Trots att Robin gjorde två riktigt bra framträdanden så tror jag inte att det räcker för honom. Det känns som att Kevin, Alice, Anna och inte minst Johan har alldeles för många trogna fans där hemma i stugorna. Lita på en vis gammal älg: Att Robin får packa väskan och fara hem i kväll, det är kvällens tips.

Bröööl out!

Foppa = Toffelhjälte?

Hej på er!
Nu var det ett par dagar som jag skrev här. Ber om ursäkt för detta. Ska försöka skriva mer ofta framöver. Har ägnat de senaste nätterna åt att smygkika lite på NHL. Ni vet, hockeyligan i Nordamerika där flera svenskar är framträdande. I går kom jag dock på hur mycket jag saknar den kanske störste av dem alla. Peter "Foppa" Forsberg har fortfarande inte spelat en match i år och det är osäkert om han ens kommer att kunna spela något mer någonsin. Hans skadeproblem ger aldrig med sig.

Dessbättre har det gått bra för "Foppa" på ett annat plan. Nämligen inom mode. Vet visserligen inte om det jag menar kan räknas som mode, men det är ju i alla fall åt det hållet. Jodå, visst är det den kända, och ökända, "Foppa-toffeln" som jag pratar om. Detta plagg har förtjusat eller förfasat svenskarna de senaste åren.
Men Peter Forsberg har lyckats med något som den store Börje Salming aldrig lyckats med, nämligen att förknippas så väldigt mycket med en produkt, trots att "BJ" är i både mode- och hockeybranschen. Låt vara att det är en sko i grälla färger, att få ett klädesplagg uppkallat efter sig, det är inte fy skam. Jag skulle vilja se Salming göra detsamma. Hans företag kanske ska kontra med "Salming-stöveln" eller varför inte "Börje-kalsongen"?

Nu kommer det väl knappast att bli verklighet, men man kan ju filosofera lite kring det i alla fall. Och så länge som Mats Sundin inte heller spelar någon ishockey så kanske han också kan ge sig in i modebranschen. Han kanske ska starta en modeblogg, eller kalla upp ett klädesplagg efter sig. "Sudden-strumpan" skulle i alla fall jag vilja köpa.

Bröööl out!

Vintertid

Det blir allt kallare ute. När jag gottar mig åt att jag har det så varmt och skönt här inne i värmen så kan jag inte låta bli att sända en tanke till mina älgsklingar som tvingas vara ute i skogen och frysa dagarna i ända. Jag föreslår att du gör detsamma, fast från ditt perspektiv. Alltså sänder en tanke till alla hemlösa som går ännu en vinter till mötes i sina provisoriska bostäder som har byggts av tidningspapper och kartonger. En tanke skänker dem kanske den lilla gnutta värme som får dem att överleva natten...

Bröööl out!

Gör om, gör rätt

Läser att näringsministern, centerpolitikern Maud Olofsson föreslår att pensionsåldern höjs till 67 år. Det låter inte alls som någon bra idé. Med tanke på att vi är på väg in i en lågkunjuktur så måste det vara bättre att låta 65-åringarna lämna över sina jobb till yngre krafter, som får chansen att komma in på arbetsmarknaden.

Som det är i dag så är 65-årsgränsen alldeles utmärkt. Den skulle snarare ha sänkts till 63 eller något. Är det inte bättre att folk får sluta jobba tidigare så att de får ägna sig åt sina fritidsintressen och kanske göra alla resor som de inte har hunnit med? Efter att ha sprungit runt i ekorrhjulet åtta timmar om dagen, fem dagar i veckan, med bara fem veckors semester per år, år ut och år in är man väl värd att få koppla av? Då känns det som att man har förtjänat att få lämna över till yngre förmågor.

Men det här är ju bara lite tankar från en helt vanlig älg. Pensionsåldern hos oss älgar ligger på under tio år. Så dags brukar vi, dessvärre, ha dukat under av nån jägares kula, eller i någon viltolycka...

Bröööl out!

Idol - Tonårskampen

Precis som förra fredagen så satt jag bänkad framför Idol i fredags. Och precis som vanligt så blev jag besviken. Inte på låtarna, eller "artisternas" uppträdande, utan på den personen som fick lämna tävlingen. Robin E var värd ett bättre öde än att få åka ut redan nu. Själv kan jag inte förstå hur Robin B kan hanka sig kvar, vecka efter vecka. Det måste vara något alldeles speciellt med den ynglingen. Men detta kan inte en enkel älg som jag förstå.

Visserligen var hans framträdande i fredags mycket bättre än de han brukar svara för. Men jämfört med vad de andra visade upp var han klart sämst i startfältet. Lite synd att det är svenska folket som enhälligt bestämmer vem som vinner, och vem som försvinner. Borde det inte vara lite bättre om juryn fick lite att säga till om, ungefär som i Melodifestivalen?

Nu när Robin E har tackat för sig så är det bara en enda ur den kvarvarande kvintetten som är över 17 år! Och det är den charmige halvmaltesen Kevin. Jag tror för övrigt att han kommer att vinna hela skiten till slut. De främste utmanarna är Alice och Anna. Trots jättehajpen kring Johan så har han nu "hängt löst" två veckor i rad. Det kommer förmodligen att stå mellan honom och Robin B nästa fredag. Och Då kan väl ändå inte Robin B hänga kvar? Det känns som att han har förbrukat sina nio liv redan och lever på övertid i tävlingen.

Man kanske inte ska engagera sig alltför mycket i en underhållningstävling som Idol, men det är lätt hänt. TV4 gör ett bra jobb med produktionen och hela programidén är tilltalande. Frågan jag hela tiden ställer mig är vilka det är som ringer (eller sms:ar) och röstar på artisterna. Är det verkligen Sveriges samlade tonåringar som har tjatat till sig ett nytt refillkort lagom till fredagskvällen? Frågan är genom vilket forum man ska nå ut för att påverka andra åldersgrupper att rösta på "rätt" artist. För själv hoppas jag att Robin B och Johan åker ut illa kvivkt så att trion med riktig talang får göra upp om det här.

Bröööl out!

Artister vs pirater

En majoritet av Sveriges artistelit har författat en debattartikel i Dagens Nyheter. Artikeln är något av ett upprop mot nätpiraterna, som enligt artisterna kan komma att förstöra en hel generation med nya artister, som "aldrig får chansen att kunna leva på sitt skapande".

Själv tycker jag att det är ett bra ställningstagande av artisterna. Nedladdningen har inneburit att den nuvarande generationen med unga musikkonsumenter har vant sig vid att allt finns tillgängligt på nätet, dygnet runt. Det här med ditt och mitt får sig en liten törn i och med detta. Nog för att flera av artisterna som har skrivit under debattartikeln är rätt så täta, de tänker ju även på de kommande artisterna, som förmodligen får det lite svårare att lyckas slå igenom nu när vem som helst kan bli stjärna genom att mixa låtar på PC:n hemma i pojkrummet.

För oetablerade artister är dock nätet ett utmärkt forum för att nå ut med sin musik. Risken finns dock att de drunknar i mängden med andra artister som i stället för att skicka demos till alla skivbolag som finns marknadsförs sig via bloggar eller mötesplatser som Myspace. Det ska bli mycket intressant att se vad som händer med regeringens förslag för att skydda upphovsrättslagen...

Bröööl out!

Nedkopplad älg

Hej på er! Nu är jag tillbaka ute i bloggosfären efter att ha varit nedkopplad i ett par dagar. Jag behövde vila lite och fundera över min livssituation. Velade för en stund mellan om jag ska satsa på att bo kvar här i civilisationen, eller om jag ska återvända till mina älgsklingar ute i skogen.

Jag saknar dem rätt så mycket ibland. Ser fram emot att följa snacket under och efter älgjakten. Vilka klarade livhanken och vilka förpassades till skogarna uppe i himlen den här gången? Jag börjar undra om halte Ansgar och halvblinde Verner verkligen lyckades fly undan jägarnas kulor även i år. För att inte tala om hur det har gått för alla små kalvar, och alla vilsna fjolårskalvar.

Nej, det här håller inte längre. Ju mer jag tänker på mina älgsklingar, ju mer inser jag hur mycket jag faktiskt längtar efter dem. Måste komma på något sätt att ta kontakt med dem, utan att jag får för mig att flytta tillbaka. Man har ju trots allt rotat sig här i den mänskliga världen. Jag kanske får ta att söka efter älgbrevvänner genom en annons i Älg-Nytt eller i Bladet För Skogens Konung. Hoppas att någon nappar på det...

Bröööl out!

Vad ska man äta?

Ännu en gång skriver kvällstidningarna om "bluffmaten" i affärerna. Vet inte vilken gång i ordningen det är. Det känns som att man har hört alla tips och goda råd flera gånger redan. Och, handen på hjärtat nu, visste inte du redan att det är en massa vatten och annat bjäfs i till exempel rökt skinka?

Tycker dock att det är bra att det här uppmärksammas, även om det borde förnyas lite. Varför inte skriva vad man bör välja för produkter i stället för denna "bluffmat"? Fast om man ska lyssna på alla dessa larm om saker som är farliga, vad törs man då äta?

Produkterna som man bör välja i stället är i regel dyrare än den här "bluffmaten". Därmed står det än en gång klart att det är något av en klassfråga om man klarar av att äta "nyttigt" eller ej. Om en underbetald trebarnsmamma står vid charkdisken och väljer pålägg, tänker hon då på vad som är bäst för barnen? Nej, hon väljer (högst troligt) det billigare alternativet. Sorgligt men sant. Tur att man är en älg som mest äter saker som växer fritt ute i naturen...

Bröööl out!

Ständig sovmorgon

Det fina med att vara en älg som lever som en människa är att jag inte behöver gå upp tidigt om morgnarna för att gå till jobbet. I stället kan jag sova så länge jag vill innan jag går upp och tar mig något att äta. Eftersom jag lever i hemlighet i en bostad någonstans i Sverige så snyltar jag både mat och husrum. Det gäller dock att jag inte snor alltför mycket mat, eftersom den (eller de) som bor här i så fall skulle märka det.

En annan fördel är att jag inte alls har samma ångest för måndagar som människorna verkar ha. För mig är alla dagar lika, jag kan sova hur länge jag vill varje dag. Jag slipper även många andra bekymmer som människorna har. Exempelvis så behöver jag inte bege mig ut och jobba för att tjäna pengar för att kunna ställa mat på bordet. Jag kan i stället som sagt snylta lite här i bostaden där jag gömmer mig.

Tänk om fler hade det lika bra som jag. Det är något som jag skulle vilka unna er alla. För gemene man ser veckan ut så här: Måndag-fredag är det jobb, 7-16 som gäller. Sedan pustar han ut på fredagskvällen och kanske unnar sig en whiskey efter middagen. Det händer även att han går på "after work" och super sig full tillsammans med arbetskompisarna, för att fira att det är hela två dagar kvar till dess att han måste tillbaka till kneget i gen.

På lördagen vaknar han med baksmälla, men har ändå gett sig sjutton på att gå ut med grabbarna i kväll. Sagt och gjort, efter att ha spenderat halva dagen i sängen, för att kurera baksmällan ger han sig ut på krogen igen. Söndagens bakfylla är ännu värre och nu har även den berömda söndagsångesten smugit sig på. Han kan nu räkna timmarna tills det är måndag igen och då är det dags för ännu en arbetsvecka i ekorrhjulet. Själv vänder jag bara på mig, borrar ner hornen i kudden och somnar förnöjt om. Dag efter dag...

Bröööl out!

Striptease på schemat?

Det är med stor förundran som jag läser detta. En lärarinna på en skola i Ungern spårade ur under en fest inför den nya terminen. Lärarinnan började helt plötsligt att strippa inför en massa 15-åriga elever. Dessvärre för hennes del så var det en av eleverna som filmade händelsen. Klippet ligger nu ute på Youtube.

Givetvis hade inte denna händelse fått någon uppmärksamhet alls om inte eleven hade filmat. I så fall hade lärarinnan förmodligen fått sparken, eller åtminstone en skarp tillsägelse, och sedan hade saken tystats ner. Men vi kommer nog att få vänja oss vid att fler och fler liknande saker kommer ut på nätet.

Det  blir allt vanligare eftersom videokamerorna i mobiltelefonerna blir allt vanligare. Säkerligen har saker som den här inträffat förut, men det har inte blivit allmänt känt eftersom tekniken för att kunna sprida händelsen inte har funnits. I dag finns dock den här tekniken, på gott och ont. För lärarinnan i fråga är det mest det sistnämnda...

Bröööl out!

En profil lämnar Idol

Jag glodde lite på Idol i går kväll. Usch, jag blir mer och mer en människa. Var tvungen att gå ut på balkongen och bröla lite i reklampauserna så att jag inte skulle glömma bort mitt ursprung. Förhoppningsvis hörde älgsklingarna i skogarna därborta i fjärran mig. Det vore kul att träffa dem någon dag.

Men åter till ämnet. Har inte haft så mycket att göra på fredagskvällarna sedan jag rymde från skogen. Därför har jag följt Idol ganska flitigt. Och i går åkte så min favoritdeltagare ut, nämligen Lars. Eller favorit och favorit, jag gillade honom i början då han verkade ha en skön stil, men de senaste veckorna tycker jag att han har spårat ut lite. Det måste kännas kul för de ungdomar som fick stryka på foten i sista utslagningsomgångarna när de sitter och ser en deltagare som gör allt han kan för att åka ut.

Och i går blev han bönhörd. Vet dock inte om jag kan hålla med Aftonbladet som kallar detta för en "storskräll". Den största skrällen var väl snarare att Johan hängde löst. Men inte mig emot, jag har lite svårt för den ynglingen, även om han helt klart har talang. Han borde växa till sig lite och komma ur målbrottet innan han får någon större uppskattning från mig.

Vill även passa på att uppmana svenska folket att rösta hem Robin B. Jag kan inte för mit tliv begripa hur han kan vara kvar i tävlingen fortfarande. Om mina klövar inte hade varit så stora och klumpiga så skulle jag ringa och rösta hur många gånger som helst på de andra deltagarna, allt för att Robin B får åka hem nästa fredag. Det var dagens visdomsord från denne musikaliska älg.

Bröööl out!

Älgmyter

Hej på er! Nu har det varit lite väl mycket presidentsval här i bloggen. Ledsen över det, men det är ett ämne som berör oss, på ett eller annat sätt. Tänkte dock lämna allt vad politik heter i detta inlägg och i stället skriva lite om myter och missuppfattningar om oss älgar.

För drygt 2000 år sedan skrev en viss Julius Caesar en bok som heter De Bello Gallico. Där påstod den romerske kejsaren bland annat att vi älgar inte har några leder i våra ben. Detta skulle då leda till att vi inte kan resa på oss om vi skulle ramla omkull. Dessutom skrev Caesar att älgar har ett speciellt sovträd ute i skogen. När vi ska sova så går vi tydligen till just det här trädet och lutar oss mot det. Annars kan vi inte somna.

Därför menade Caesar att ett populärt sätt att döda en älg var att lista ut vilket träd som är älgens sovträd och sedan smyga dit och såga ett hack i trädet. När älgen sedan går dit och lutar sig mot trädet för att sova faller trädet och älgen trillar omkull. Sedan är det bara att välja metod för att slå ihjäl den försvarslösa stackars älgen som sprattlar som en skalbagge på rygg.

Pardon my french, men vilken jäkla smörja! Ett under att den mannen lyckades bli kejsare. Fast man vet ju inte om Caesar verkligen var med om detta med någon stackars medeltida älg. Vem vet, han kanske klubbade ihjäl någon av mina förfäder med hjälp av denna teknik! Själv skrattade jag nästan hornen av mig när jag fick höra talas om den här teorin. kan inte låta bli att fundera på om inte dagens älgjägare skulle börja prova den här jakttekniken. I så fall skulle då vi älgar få oss ett gott skratt!

Bröööl out!

Vita Huset döps om till Baracken!

Det gick som väntat. Alla mätningar pekade på att Barack Obama skulle vinna presidentvalet i USA, vilket han också gjorde. Tidigt i morse kunde han hålla sitt segertal till nationen. Och som sagt, nu måste Vita Huset döpas om till Baracken. George Walker sitter dock kvar som president fram till januari. Frågan är hur mycket han hinner åstadkomma före dess...

Frågan är dock hur valet av Obama kommer att påverkas oss älgar. Vi har liksom ingen användning av några baracker. Förhoppningsvis är den blivande presidenten en riktig djurvän, som värnar om djuren och naturen. Älgarna applåderar i alla fall valet av Obama.

USA:s 44:e president är den förste som är färgad. Det är också rätt häftigt. När är USA redo för en kvinnlig president? Om vi förusätter att Obama blir omvald 2012, får vi då se Sarah Palin och Hillary Clinton som presidentkandidater i valet 2016? Tanken är kittlande.

Bröööl out!

Bye bye George Walker!

Nu är valbåsen öppnade. I dag ska USA:s 44:e president väljas. Hörde precis på radion att det är ett rekordhögt valdeltagande i USA. Nu säger inte det så mycket kanske, med tanke på att bara drygt hälften röstade vid det senaste presidentvalet. Men förhoppningsvis förbättras den siffran ordentligt den här gången. Bra att amerikanerna tar sitt medborgerliga ansvar och går och röstar.

Det har blivit mycket politik här i bloggen den senaste tiden. Men det är klart, ett amerikanskt presidentval borde göra så att hela världen stannar upp ett slag. Världens mäktigaste nation påverkar oss alla, varesig vi vill det eller ej. Dagens Nyheter skriver att Obama fortfarande har en klar ledning, men att John McCain knappar in. Blir det en lika spännande upplösning som för åtta år sedan?
Det enda som är klart är att vi snart får vinka adjö till George Walker. Frågan är hur saknad han kommer att bli när den nye presidenten har installerat sig i Vita Huset.

Förresten, jag hörde ett skämt av en god vän häromdagen. Han undrade vad som kommer att hända om Obama vinner valet. Kommer Vita Huset då att döpas om till Baracken?

Bröööl out!

Obama tar ton

Det har väl inte undgått någon att Barack Obama har kallat in det tunga artelleriet inför morgondagens val. I går eftermiddags uppträdde nämligen USA:s gunstling Bruce Springsteen på kampanjdagen i Ohio. Obama och Springsteen, ett vinnande koncept? Nja, Springsteen har ingen vidare flyt med politiken.

Minns bara hur det gick sist han försökte hjälpa en demokratisk presidentkandidat. 2004 ställde sig rockikonen nämligen bakom John Kerry och arrangerade bland annat "Vote for change"-turnén, tillsammans med en rad andra kända musiker. Den gången gick det som bekant inget vidare. "Den där jävla Texas-gubben", för att citera en viss Jan O Karlsson, gick och blev omvald. Men skam den som ger sig. På´t igen bara! Andra gången gillt för Springsteen nu kanske?

Bröööl out!

I krig och val är allt tillåtet

Presidentvalet i USA står för dörren. De båda kandidaterna kämpar in i det sista med att vinna över osäkra väljare på sin sida. Demokraternas kandidat, Barack Obama, har nu gjort ett uttalande som i alla fall fått mig att höja på ögonbrynen, om jag nu hade haft några. Det handlar om hans faster, som påstås ha vistats illegalt i USA. Om detta stämmer så anser Obama att hon måste utvisas, eftersom lagen ska följas till punkt och pricka.

Men är detta uttalande speciellt smart? I USA spelar familjen stor roll. Uttrycket "American Pie" betyder mammas äppelpaj, som äts i hemmets lugna vrå tillsammans med familjen, och speglar lite av amerikanernas mentalitet. Kommer detta att påverak de osäkra väljarna som sätter familjen före allt, oavsett vad det handlar om? Familjebanden är rätt starka "over there". Blod är trots allt tjockare än vatten. Frågan är om inte Obama tar sig lite vatten över huvudet med detta uttalande.

Men det kanske inte spelar så stor roll. Det börjar nämligen brännas nu, enligt nedräkningen på Aftonbladets hemsida är det i skrivande stund en dag och 18 minuter kvar till valet. Ska bli spännande att se hur det hela slutar. Själv håller jag en liten klöv på att det blir Obama som tar över presindentposten efter George Walker.

Bröööl out!

Finanskrisen gynnar vissa

Jag pratade lite med en gammal god vän till mig i dag. Han lämnade oss andra älgar i skogen och blev i stället en framgångsrik börsmäklare för ett par år sedan. Det har stått mycket om honom i tidningarna eftersom han har varit den förste älg som fått jobb inom börsmäkleriet. Vi diskuterade Finanskrisen, som lamslår världen. Folk har förlorat hus, hem och alla sina besparingar på grund av krisen.

Min vän påpekade dock att det finns vissa som måste gnugga händer över detta. Han pekade på att en av branscherna som har klarat sig rätt så bra så här långt är läkemedelsindustrin. Vad kan då det bero på? Förmodligen är det så att folk har köpt extra mycket lugnande medel, eller magsårsmedecin medan de har sett sina sparpengar försvinna ut i tomma intet. Och snart stundar julen, då dessa medel säkert kommer att sälja som smör i solsken.

Därför rådde min vän mig att investera i läkemedelsbranschen, om jag nu funderar på att köpa aktier. Nu är mina tillgångar rätt blygsamma. Man har liksom inga större inkomster som älg. Men jag får väl se till att sälja av lite av sakerna i min nuvarande bostad och sedan köpa lite läkemedelsaktier. Det känns som ett rätt god idé.

Bröööl out!

Bakisälg

Hej på er. Ni får ursäkta att jag inte har skrivit på ett tag Jag var på väg att skriva lite i går, men det dök upp något annat som rubbade mina bloggplaner. Kvällen slutade med att jag fick i mig alldeles för många jästa rönnbär och har varit sängliggande till nu. Hornen på mitt huvud gör ont, så bakis är jag. Men jag hoppas på att kvickna till ordentligt snart. Då ska jag dela med mig av fler visdomsord från skogens konung.

Bröööl out!

RSS 2.0