Maktskifte att vänta?

Det är Aftonbladet och DN som kommer med de intressanta uppgifterna. För tillfället skiljer det bara 3,9 procentenheter mellan höger- och vänsterblocket. Detta med ungefär exakt 1,5 år kvar till valet. Och värre lär det väl bli. Inte nog med att regeringen har gjort märkliga val genom att ta bort plusjobbarna (att skapa dem var ett av de bästa politiska besluten på år och dar enligt mig), ändra massor av regler gällande a-kassan (till mångas förtret), de har även hamnat i den minst sagt otrevliga sitsen att leda landet in i en ordentlig lågkonjunktur, samt med en rådande finanskris som det inte verkar finnas något slut på.

Det här känns upplagt för sossarna, om de nu kan återgå till sina ursprungliga värderingar om att vara på de "svagas" sida. Det vill säga arbetarna. Sahlin och company borde sikta på börja lova att återinföra plusjobbarna, förbättra villkoren för den som är arbetslös, samt skapa fler ya jobb. Det kan vara nyckeln till en s/v/mp-seger i valet 2010.

Bröööl out!

Första mötet med en semla

I går märkte jag att det var något i görningen. Jag noterade att de som bor här i bostaden (och som jag håller mig undan för dagarna i ända) var lite extra glada. När de kom hem så hade de varsin liten papperspåse med sig. Sedan bryggde de kaffe och satte sig och fikade, riktigt länge. Jag lade mitt hornbeprydda huvud och funderade, men kunde inte komma på vad det var för dag i dag.
När de sedan lämnade mig ensam i bostaden vågade jag mig fram ur mitt gömställe. Med en rejäl puff med nosen fick jag upp kylskåpet och klättrade upp ett par hyllor. Jag hittade en av påsarna, som nästan var tom.

Med påsen i munnen retirerade jag till mitt gömställe för att studera innehållet lite närmare. Det var någon märklig brödbit, fylld med en massa vitt skum. Jag nafsade lite på brödet och fann att det var rätt så gott. Det där vita skummet var också gott, men när jag hade ätit mig en bit in i brödet stötte jag på något sliskigt och sött. Jag spottade och fräste en stund och packade sedan ihop påsen igen. Ställde sedan tillbaka den på sin plats i kylskåpet.

Sedan dess har jag haft lite ångest över vad som händer när de upptäcker att någon har tagit en bit av semlan, som det stod på påsen att det hette. Men som tur är så har jag tjuvlyssnat lite när de har pratat i telefon med någon och genom att lägga ihop det jag har sett och hört så vet jag att de tjuväter ur kylskåpet, båda två. Så förhoppningsvis kommer de att skylla på varandra. Annars riskerar jag att hamna i en ordentlig knipa...

Bröööl out!

Kronprinsessan närmare altaret

Det rapporteras om att Kronprinsessan Victoria och Daniel Westling i dag ska offentliggöra sin förlovning. Enligt Aftonbladet ska paret gifta sig försommaren 2010. Vickan och Danne har kilat stadigt i sju år nu och spekulationerna har varit många under årens lopp: Duger Westling åt Bernadotteätten? När blir bröllopet? och När kommer det ättlingar till ätten Bernadotte? är några av frågorna som har ställts.

Nu verkar det som att två av de tre frågorna har fått sitt svar. Jag lyfter på hornen och gratulerar paret. Kul att det händer nåt positivt i kungafamiljen. Annars är det mest snack om kungens imkompetens inom flera områden som brukar diskuteras. Hoppas bara att det inte kommer att klagas och gnällas över den stundande förlovningen också.
En sista fundering, vad kan man ge till paret i bröllopsgåva? Känns som att de redan har det mesta man kan behöva...

Bröööl out!

Var juryn färgad?

Som väntat fick Heath Ledger en Oscar i natt. Men jag kan inte låta bli att fundera om det inte enbart var för att han tragiskt gick bort i fjol. Jag är nämligen inte så säker på att han hade fått sin Oscar om han ännu hade varit i livet.
För tänk på saken, filmen blev extra hypad efter Ledgers bortgång. Och Hollywood hade inte varit Hollywood om inte priset hade gått till Ledger. Att ge det postumt till en populär skådis som avled av en överdos, det om något är en sak som känns Hollywood-regisserat.

Jag säger inte att Ledger inte är förtjänt av sin Oscar, han gör ett formidabelt porträtt av den karismatiske och skvatt galne Jokern i The Dark Knight, men jag skulle tro att alla hans konkurrenter i birollskategorin gav upp hoppet om att vinna sin Oscar när det blev offentligt att Ledger hade dött. Det känns som att juryn var rätt "färgad" av det.

För övrigt anser jag att det är horribelt att Mickey Rourke inte fick någon Oscar för sin roll i The Wrestler. Här verkar Hollywood ha statuerat exempel, ett undantag som bekräftar regeln. Att ge honom priset hade varit ytterligare en Hollywood-regisserad sak. Fast nu flyger väl planerna på att göra en Hollywood-film om Rourkes uppgång, fall och uppgång igen, all världens väg...

Bröööl out!

Pojk- och flickfavorit vidare

I går hade schlagerspektaklet kommit till Leksand. Och det illustrerades med ett märkligt intro som innehöll samer, igloos, hockeyspelare och knäckebröd. Mig veterligen finns det inga samer i Leksand, det greppet hade väl SVT kunnat ta förra veckan när deltävlingen avgjordes i Skellefteå, sisådär 70 mil norrut från Leksand, men icke.

Bidragen då? Jag fortsätter att konstatera att låtarna är förvånansvärt svaga i år. På förhand sades det att Molly Sandén och BWO hade de bästa låtarna och jag är beredd att hålla med. Att just Molly gick vidare var ingen större överraskning. Denna 16-åriga snärta är lika talangfull som snygg och det hettade nog till i de flesta ungkarlars hem när hon tog ton.
EMD gick också vidare, trots en märklig låt om att göra slut. Showandet med hattar och käppar flyttade fokuset från själva låtet, som kändes väldigt intetsägande. Men att de skulle gå vidare kändes självklart, trion hade kunnat ställa sig på scenen och pratat med varandra i tre minuter och ännu vunnit småtjejernas hjärtan.

Däremot blev jag väldigt positivt överraskad av Rigo & The Topaz Sound feat. Red Fox. Deras reaggedoftande bidrag, framfört med gammeldags stil, är en av få låtar som har satt sig. I gat jo. Jo jo, jo, jo, jo, jo, I gat jo kommer jag på mig själv att nynna stup i kvarten. En friskfläkt i en annars rätt tråkig deltävling. Kul att de gick till Andra Chansen!
BWO:s bidrag var också bra, även om jag har varit ett större fan av deras tidigare bidrag som det var lite mer fart i.

Jag har ännu inte sett några tittarsiffror för gårdagens deltävling, men det blev väl som vanligt omkring en tredjedel av landets befolkning som satt bänkade. Fast i går kändes det som att bidragen inte riktigt gjorde sig förtjänta av de siffrorna. och det verkar nästan som att svenska folket tycker detsamma. Det invecklade röstningsssytemet får också fortsatt kritik. Vi får hoppas på bättring nästa vecka.

Bröööl out!

The trial continues...

Rättegången mot de åtalade från The Pirate Bay fortsätter och mediebevakningen är fortsatt rätt så omfattande. Förmodligen kommer det att bli friande domar, men jag tycker ändå att det är bra att fildelning uppmärksammas på det här sätter. Synd bara att det ska kosta oss skattebetalare en hel del pengar och resurser bara.

När det gäller fildelning så tycker jag att det är en intressant teknisk utveckling, men att artisterna, filmskaparna och författarna som drabbas givetvis ska ha sin del av kakan. Vill man ha något, som går att få tag på via nätet, så ska man betala för sig. End of story.
Jag tycker inte att argumentet "Finns materialet på nätet så är det till för alla" håller riktigt. Den tekniska revolutionen ska inte underskattas, den kan föra mycket gott med sig, men just fildelningen innebäratt tusen och åter tusen upphovsmän inte får sin rättmätiga ersättning för sina verk och det rimmar lite illa i mina öron...

Bröööl out!

Den rutinlösa samhället

Ibland förstår jag mig inte på er människor. Det ska stressas hit och dit, samtidigt som ni sätter en massa press på er själva, en press som ni sedan skyller på samhället, eller på media, när ni slutligen går in i väggen och måste börja knapra en massa piller livet ut för att överhuvudtaget kunna fungera som en något så när normal människa igen. Till vilken nytta sätter ni denna press på er själva?

Ute i skogen fungerar det på ett helt annat sätt. Där är den enda pressen att hitta mat för dagen och att överleva. Vi älgar sover när vi blir trötta, äter när vi blir hungriga och springer fort som fan när vi blir jagade av någon som vill oss illa. Så enkel är vår filosofi. Ett rutinlöst samhälle utan väckarklockor och andra stressfaktorer. Är det något för er människor att anamma kanske?

Bröööl out!

The stupid generation

Det sägs att dagens ungdomar runt 20-strecket kallas för Generation D, som i Dum. Detta eftersom de har vuxit upp med internet, där allt de behöver veta finns ett par klick bort. Därmed behöver de inte lära sig lika mycket, det gäller bara att veta vart de ska leta för att få reda på informationen de söker.
Själv tror jag att det här bara är toppen på isberget. Jag menar, med tanke på hur den tekniska utvecklingen har skett de senaste tio åren, hur kommer det då att se ut för 20-åringarna om ett decennium? Vågar man ens tänka tanken?

Bröööl out!

Äntligen Fredag!

Tjoho! Det är fredag! Och herrskapet som jag bor hos har flytt fältet, vilket innebär att jag gör lite som jag vill i helgen! Får se vad jag hittar på för något. Lite bloggande bör det allt kunna bli. Men nu har jag fullt upp med att fira min ensamhet, hur tragiskt det än låter.



Jag har lite att stå i, som synes. Skååål!

Bröööl out!

Som regisserat av Hollywood

Foppa gjorde comeback i MoDo och elitserien i kväll. Och vilken comeback sen! Foppa spräckte nollan tidigt i första perioden och MoDo drog sedan i från och vann med 4-1. Kan det bli bättre? Det skulle ha varit att Foppa gjorde hattrick eller nåt.
Mycket kul att se att han är tillbaka och håller på högsta nationella nivå. Men själv är han givetvis missnöjd med sin insats. Har Foppa någonsin varit nöjd med en match? Frågan är om han ens var nöjd med sitt "Kenta Nilsson-mål" i OS-finalen -94 eller om han hade tänkt göra ytterligare en dragning...

Nåja, jag tänker inte ta ut något i förskott. En match gör ingen säsong, eller vad man ska säga. Än är det långt kvar innan Foppa är i toppform. Jag håller klövarna för att foten håller. Snälla, snälla, snälla.
Det är ju artister som Foppa som behövs för att svensk hockey ska komma på rätt köl igen. Men med tanke på segern i Sweden Hockey Games (jag vägrar att skriva det nya namnet på turneringen) så verkar det blåsa rejäl medvind i svensk hockey just nu. Måtte det fortsätta så.

Bröööl out!

Hur desperat kan man bli?

Singel på Alla hjärtans dag? Bara lugn, se till att hyra en dejt på valentindagen, så är allt frid och fröjd. Allvarligt talat, hur desperat över närhet kan man inte bli om man måste hyra någon att dejta på Alla hjärtans dag? Det känns som att detta snuddar vid prostitution, även om det är tänkt att vara rätt oskyldigt.
Eller är det samhället det ska skyllas på, som vanligt? Att det finns en press på en att man inte "får" sitta hemma ensam på denna valentindag?

Nej, trams och åter trams säger jag. Om man nödvändigtvis måste träffa någon på lördag så får man väl se till att övertala fredagens krogragg att följa med ut och äta middag dagen efter. Sedan kan det bli en favorit i repris med krogragget även på lördagsnatten...

Bröööl out!

God bless Sweden...

Den här artikeln hade fått mig att sätta morgonkaffet i fel strupe, om vi älgar nu hade druckit kaffe vill säga. Det är tydligen någon kristdemokrat som inte har alla hästar i stallet. Hon föreslår att Fredrik Reinfeldt ska avsluta varje tal med orden "Gud välsigne Sverige".
Trams, säger jag. Nog för att amerikanerna gör på detta vis, men där är kristendomen löjligt ofta förekommande bland befolkningen. Och varför ska vi ta efter ett folk som gång på gång visar prov på att vara vansinnigt korkade?

Nej, kör på som vanligt Fredrik! Du får gärna ge kd-nissarna en och annan känga som avslutning i dina tal. Till exempel "här hade jag tänkt be Gud välsigna landet, men jag tvivlar på att det finns några högre makter och sånt här religiöst trams skapar bara problem och elände ute i världen, så jag väljer att låta bli, för Sveriges bästa!"

Bröööl out!

Vinterväder

Jag blir smått nostaligisk när jag klättrar upp på fönsterbrädan och tittar ut på vinterlandskapet. Nu har jag bott i människovärlden i flera månader och naturen kallar verkligen på mig då och då. Jag kommer på mig själv med att drömma om att pulsa åtskilliga mil i djup snö, att dela en knippe granris med en älgvän, eller bara att finnas till där ute i skogen, i friska luften.

Men om jag skulle få för mig att rymma ut i naturen igen så är jag rädd för att jag inte skulle lyckas ta mig hit in igen. För, klöven på hjärtat, det är allt rätt så bekvämt att bo så här. Varmt och gott och mycket mat finns det i bostaden. Jag kan förvisso inte äta när jag vill, utan bara när de som bor här inte är hemma, eller när de ligger och sover.
Nåja, det finns fördelar och nackdelar med det mesta. Just nu trivs jag med min tillvaro. Men jag får se hur det känns när våren och sommaren kommer. Då kan det hända att naturens lockfulla rop får mig att ge efter.

Bröööl out!

RSS 2.0