Älgmyter

Hej på er! Nu har det varit lite väl mycket presidentsval här i bloggen. Ledsen över det, men det är ett ämne som berör oss, på ett eller annat sätt. Tänkte dock lämna allt vad politik heter i detta inlägg och i stället skriva lite om myter och missuppfattningar om oss älgar.

För drygt 2000 år sedan skrev en viss Julius Caesar en bok som heter De Bello Gallico. Där påstod den romerske kejsaren bland annat att vi älgar inte har några leder i våra ben. Detta skulle då leda till att vi inte kan resa på oss om vi skulle ramla omkull. Dessutom skrev Caesar att älgar har ett speciellt sovträd ute i skogen. När vi ska sova så går vi tydligen till just det här trädet och lutar oss mot det. Annars kan vi inte somna.

Därför menade Caesar att ett populärt sätt att döda en älg var att lista ut vilket träd som är älgens sovträd och sedan smyga dit och såga ett hack i trädet. När älgen sedan går dit och lutar sig mot trädet för att sova faller trädet och älgen trillar omkull. Sedan är det bara att välja metod för att slå ihjäl den försvarslösa stackars älgen som sprattlar som en skalbagge på rygg.

Pardon my french, men vilken jäkla smörja! Ett under att den mannen lyckades bli kejsare. Fast man vet ju inte om Caesar verkligen var med om detta med någon stackars medeltida älg. Vem vet, han kanske klubbade ihjäl någon av mina förfäder med hjälp av denna teknik! Själv skrattade jag nästan hornen av mig när jag fick höra talas om den här teorin. kan inte låta bli att fundera på om inte dagens älgjägare skulle börja prova den här jakttekniken. I så fall skulle då vi älgar få oss ett gott skratt!

Bröööl out!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0