Fortfarande vinter

Här har man provsuttit baden-baden-stolarna ute på balkongen ett par gånger och njutit av vårsolen när det plötsligt blev kallt och började snöa igen. Räcker det inte med snö nu? Snöflingorna gjorde att herrskapet som bor här raskt plockade tillbaka stolarna in i förrådet igen och jag får i fortsättningen endast drömma om att få använda dem igen. Förhoppningsvis är det här sista rycket med snön, det är en sak när man bor ute i skogen, då lär man sig att  uppskatta snö. Jag antar att man blir bortskämd när man bor inne i värmen och bara irriterar sig på snön och kylan.
Mycket vädersnack nu, jag hoppas att det nästa gång får handla om något trevligare. Vårkänslor til exempel...

Bröööl out!

Lägg ner skiten!

Eller byt åtminstone namn och koncept Melodifestivalen. Att en halvtaskig operaslagdänga går och kammar hem hela rasket gör hela tävlingen till en enda stor pinsam kalkonföreställning. Det mest komiska i afton var när vinnaren Marlena Ernman sträckte ut micken åt publiken så att de skulle kunna sjunga med. Fast ingen hörde ju hur texten gick, så det var rätt svårt...
Och som sig bör så har kvällstidningarna redan börjat rapportera om "röstfusket". Precis som det ska vara. Nej, det här var nog sista gången jag såg på Melodifestivalen. Kan vi verkligen inte bättre än så här?

Bröööl out!

Drömmer jag?

Inte för att jag är så intresserad av fotboll, men jag höll på att tappa hornen av förvåning när jag hittade den här notisen på text-tv:

FOTBOLL Språkprofessorn Sture Allén kom fram till att Gamla Ullevi ska fortsätta att heta just Gamla Ullevi. I dag kom notan: 44 800 kronor. "Helt okej", tycker kommunstyrelsen.

Okej!? Så Göteborgs kommun har anlitat en språkprofesson som för drygt 44 lax kom fram till att en fotbollsarena inte skulle byta namn. Det känns ju fullständigt logiskt. Gôtt mos, eller vad säger man? Hur i självaste kan kommunstyrelsen vara nöjd med den affären? Herr Allén måste i alla fall skratta hela vägen till banken...
Bröööl out!

Stoppa INTE matchen

Ska det vara så svårt? Idrott och politik hör INTE ihop! Punkt slut. Att kräva att tennismatchen mellan Sverige och Israel ska stoppas är lika löjligt som om Sverige skulle kräva att Israel kastas ut ur Eurovision Song Contest och att Sverige i protest undviker att skicka något bidrag. Som om det skulle få något eko i världen, ingen skulle ens sakna Sverige i den tävlingen.
Men nu var det ju inte det som saken gäller. I stället har demonstrationen mot matchen urartat (surprise...) och demonstranterna kastar gatsten och annat på poliserna. Så himla nödvändigt. Detta innebär enbart stora kostnader för er skattebetalare.

I det här läget känns det som att det mest positiva är att polisen lyckades frakta undan gatstenarna oh armeringsjärnen som låg i närheten av Baltiska hallen. Dessvärre verkar det som att demonstranterna har hittat andra gatstenar att beväpna sig med.
Nej, gör om, gör rätt. Matchen skulle ha spelats med publik och det skulle inte ha varit några frågetecken från början. Om det inte hade blivit såna skriverier så långt i förväg, hade det inte blivit sån uppståndelse kring matchen.

Bröööl out!

Ett sundhetstecken?

Läser att dagens ungdomar drömmer om att få leva ett riktigt Svenssonliv. Ni vet, med villa, volvo och vovve, 1,8 barn och en utlandssemester per år, gärna till Kanarieöarna eller Mallorca. Frågan är om det här är ett sundhetstecken, eller ett oroväckande tecken. Antingen så har de tidigare generationerna gjort något rätt eftersom ungdomarna vill leva samma liv, eller så har ambitionsnivån för de unga sjunkit markant. Jag vet inte riktigt vad som är bäst för ungdomarna eller för Sveriges framtid och utveckling.

Själv hade jag önskat att ungdomarna i stället hade gjort revolt mot Svenssonlivet och haft egna drömmar och ambitoner om att förändra stereotyperna och samhället. Men tydligen icke. Ur led är tiden, eller kanske tvärtom...

Bröööl out!

Vasaloppet - men var är älgarna?

Nu har jag sett ett helt Vasalopp, utan att se en enda av mina älgsklingar. Jag har fått höra att det alltid brukar filmas minst en älg varje gång Vasaloppet körs. Men inte den här gången alltså. Om det blir någon älg i bild eller ej känns som det mest spännande just nu. För Daniel Tynell har precis avgjort. Grycksbosonen tar därmed sin tredje seger i fäders spår. Jag bugar och gratulerar.

Bröööl out!

RSS 2.0