Gör om, gör rätt

Läser att näringsministern, centerpolitikern Maud Olofsson föreslår att pensionsåldern höjs till 67 år. Det låter inte alls som någon bra idé. Med tanke på att vi är på väg in i en lågkunjuktur så måste det vara bättre att låta 65-åringarna lämna över sina jobb till yngre krafter, som får chansen att komma in på arbetsmarknaden.

Som det är i dag så är 65-årsgränsen alldeles utmärkt. Den skulle snarare ha sänkts till 63 eller något. Är det inte bättre att folk får sluta jobba tidigare så att de får ägna sig åt sina fritidsintressen och kanske göra alla resor som de inte har hunnit med? Efter att ha sprungit runt i ekorrhjulet åtta timmar om dagen, fem dagar i veckan, med bara fem veckors semester per år, år ut och år in är man väl värd att få koppla av? Då känns det som att man har förtjänat att få lämna över till yngre förmågor.

Men det här är ju bara lite tankar från en helt vanlig älg. Pensionsåldern hos oss älgar ligger på under tio år. Så dags brukar vi, dessvärre, ha dukat under av nån jägares kula, eller i någon viltolycka...

Bröööl out!

Kommentarer
Postat av: Anonym

Varför bry ditt ståtliga huvud med så värdsliga saker som människors pensionålder. Är det inte så att om de jobbar längre så får de mindre tid att på ålders höst, idka prickskytte på dina släktingar?

Fast du har ju rätt i sak, så att säga!

2008-11-17 @ 23:57:58
Postat av: Helgot

Givetvis hoppas jag att all denna fritid ska få människorna att inse vilket barbariskt slöseri med tid älgjakten är. Tänk om de i stället fick insikt i hur mycket livet har att erbjuda i resor, god mat och trevligt umgänge i stället...

2008-11-18 @ 00:50:41
URL: http://lps.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0