Artister vs pirater

En majoritet av Sveriges artistelit har författat en debattartikel i Dagens Nyheter. Artikeln är något av ett upprop mot nätpiraterna, som enligt artisterna kan komma att förstöra en hel generation med nya artister, som "aldrig får chansen att kunna leva på sitt skapande".

Själv tycker jag att det är ett bra ställningstagande av artisterna. Nedladdningen har inneburit att den nuvarande generationen med unga musikkonsumenter har vant sig vid att allt finns tillgängligt på nätet, dygnet runt. Det här med ditt och mitt får sig en liten törn i och med detta. Nog för att flera av artisterna som har skrivit under debattartikeln är rätt så täta, de tänker ju även på de kommande artisterna, som förmodligen får det lite svårare att lyckas slå igenom nu när vem som helst kan bli stjärna genom att mixa låtar på PC:n hemma i pojkrummet.

För oetablerade artister är dock nätet ett utmärkt forum för att nå ut med sin musik. Risken finns dock att de drunknar i mängden med andra artister som i stället för att skicka demos till alla skivbolag som finns marknadsförs sig via bloggar eller mötesplatser som Myspace. Det ska bli mycket intressant att se vad som händer med regeringens förslag för att skydda upphovsrättslagen...

Bröööl out!

Kommentarer
Postat av: Konrad

Det finns ca 1000 fildelare i Sverige. Det är dessa som IPRED gäller.



Inte de som laddar hem musik och film!



Parasiterna eller Piraterna som de själva kallar sig sprider lögner för att skapa opinion för att skydda sin kriminella verksamhet.



Det verkar vara samma virtuella gaphalsar som sväljer samma lögner igen som parasiterna spred i FRA-debatten. Tragiskt.

2008-11-14 @ 23:37:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0