Älgarna demonstrerar

Snart är det första maj och demonstrationstågen kommer att ringla långa över gator och torg. Men det finns ett annat demonstrationståg som ni människor inte vet så mycket om. Ute i skogarna demonstrerar nämligen vi älgar. Detta har uppmärksammats av James Hollingworth i hans förträffliga låt Älgarna Demonstrerar.

Här har ni budskapen som ni ska måla på demonstrationsplakaten:
• Förbud mot all jakt i skogen.
• Stoppa alla kalhyggen
• Fri passage över alla vägar
• Större jämlikhet
• Bort med biltrafiken från vägarna
• All besprutning av maten måste upphöra


Och avslutningsvis ska vi alla, människor som djur, enas om parollen: FRITT FRAM I SKOGEN!

Bröööl out!

Vårtrötthet

Jag har lärt mig ett nytt uttryck. Vårtrötthet. Det innebär att man blir orkeslös, trött och seg, trots att det är soligt och fint ute.
Jag vet inte om det är detta som jag har drabbats av, men det känns som en mycket stark kandidat till en förklaring av mitt tillstånd. De tillfällen jag har haft att smita ut ur mitt gömställe har jag i stället valt att ligga kvar och vila.
Eller så är det sviterna av min kraftiga förkylning som stör. Jag är inte lika täppt i mulen längre, som tur är. Hoppas att jag snart är piggare också.

Bröööl out!

Täppt i mulen

Jag tror att jag har åkt på en förkylning. Min mule har runnit och runnit i flera dagar nu. Men i dag var det som att någon vred av kranen. I stället är jag jättetäppt i mulen. Jag har ingen som kan hjälpa mig att ta tempen, så jag vet inte riktigt om jag har haft feber, men med tanke på hur jag har mått så tror jag nog att så har varit fallet.
Men nu är jag åter på banan igen. Det värsta är att de som bor här också har legat däckade i förkylningar och jag därför har tvingats hålla mig undan och legat och hostat och frustat längst inne i en dammig garderob. Det har nog inte gynnat mitt tillfrisknande, snarare tvärtom...
Fast, som sagt, jag hoppas verkligen att jag är på bättringsvägen nu. Det måste vara något som går så här års.

Bröööl out!

Högervindar blåser in över landet

Höll på att tappa hakan (om jag hade haft någon alltså) när jag hörde att Moderaterna numera är större än Socialdemokraterna. Enligt några slags opinionsmätningar så skulle mer än var tredje svensk (35,5 procent) rösta på M om det vore val i dag.
Själv skakar jag bara på huvudet åt detta. I tider som dessa, när varslen avlöser varandra och fler och fler går in i arbetslöshet, borde väl väljarna vända kappan mot vänsterblocket. Eller har hela svenska folket något emot Mona Sahlin, som tydligen skyller de dåliga siffrorna på LO-basen Wanja Lundby Wedin. Sossarna har ett rätt trist läge, ingen tvekan om det.

Men alternativet då? Alliansen har sänkt skatterna med sammanlagt 85 miljarder kronor sedan valet 2006. 85 MILJARDER! Hur hade det sett ut med statligt stöd till bankerna, bilindustrin och så vidare om de pengarna hade funnits till hands i statskassan?
Men så är tydligen icke fallet. Högervindarna verkar ha blåst in över Sverige för att stanna. Man kan ju bli mörkrädd för mindre.

Bröööl out!

Vårsolen värmer

Ahhh. jag njuter i fulla drag av att det äntligern har blivit vår. Jätteskönt att kunna lirka upp dörren till balkongen med klöven, buffa upp dörren med mulen och sedan kunna sitta i vårsolen hela dagen. Eller ja, så länge som det inte kommer hem någon och upptäcker mig alltså.
Jag har bara upptäckt en nackdel med att det börjar bli varmt, min allt tjockare päls gör att jag blir genomsvettig efter bara någon minut och därför måste gömma mig under en sunkig filt som jag hittade i ett hörn av balkongen. Jag skulle nog behöva frisera mig lite. Är det någon som kan rekommendera en frisör dit älgar är välkomna?

Bröööl out!

RSS 2.0