Vad ska man äta?

Ännu en gång skriver kvällstidningarna om "bluffmaten" i affärerna. Vet inte vilken gång i ordningen det är. Det känns som att man har hört alla tips och goda råd flera gånger redan. Och, handen på hjärtat nu, visste inte du redan att det är en massa vatten och annat bjäfs i till exempel rökt skinka?

Tycker dock att det är bra att det här uppmärksammas, även om det borde förnyas lite. Varför inte skriva vad man bör välja för produkter i stället för denna "bluffmat"? Fast om man ska lyssna på alla dessa larm om saker som är farliga, vad törs man då äta?

Produkterna som man bör välja i stället är i regel dyrare än den här "bluffmaten". Därmed står det än en gång klart att det är något av en klassfråga om man klarar av att äta "nyttigt" eller ej. Om en underbetald trebarnsmamma står vid charkdisken och väljer pålägg, tänker hon då på vad som är bäst för barnen? Nej, hon väljer (högst troligt) det billigare alternativet. Sorgligt men sant. Tur att man är en älg som mest äter saker som växer fritt ute i naturen...

Bröööl out!

Kommentarer
Postat av: Anonym

Vegetariskt bland annat har många med bra ingredienser. Det finns vegetarisk mat som liknar vanlig mat nu. Bland annat vegetariska köttbullar och mycket mer. Smakar likadant och ser likadant ut. Där finns mycket bra att hämta. Sen finns det annat också utan tillsatser, brukar stå på ibland men man får leta. De mesta maten i affärerna har dåliga tillsatser. Vill du hitta nåt snabbt så är det det vegetariska. Jag har lärt mig vad jag kan äta som är bra och det är en glass och det är 88:an.. min favorit :D på den står det att det bara är naturliga ämnen och av choklad så är det snickers, men mycket choklad har bara naturliga ämnen.. Godis däremot ska du skippa.. Naturgodis finns och det är bra :D.. Bröd så är det såna där pita som ofta finns i utländska affärer

2008-11-12 @ 02:17:01
Postat av: Helgot

Anonym: Ja, exakt. Vegetariskt är bra. Dock är det ofta rätt så dyra saker. Godis skippar jag helt och hållet, där är det alldeles för många otäcka ämnen inblandat!

2008-11-12 @ 13:41:53
URL: http://helgot.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0