Foppa tillbaka i elitserien!

Peter Forsberg är tillbaka. Och inte i NHL utan i elitserien och moderklubben MoDo. Mycket kul för alla hockeyälskare att en av våra största profile genom tiderna åter kan ses på svensk mark. Det här skulle kunna ge MoDo en boost som gör att laget tar sig till slutspel.
Fast jag är samtidigt lite tveksam. Varför blev det inte NHL för "Foppa"? Är det så att han vill ha ett sista ärevarv här hemma innan han tar det slutliga beslutet att lägga grillorna på hyllan efter den här säsongen? Har han något kvar att ge eller är detta ett sista desperat försök att skaka liv i karriären?

Mycket spännande är det i alla fall. Nu kanske intresset för svensk inhemsk hockey ökar ett par knäpp igen. Jag håller klövarna för att "Foppa" håller sig skadefri, men jag är tveksam. Han har ju gått sönder förr, om vi säger så.
Drömscenariot vore att "Foppa" ger hela elitserien ett lyft och sedan spelar för Tre Kronor i VM. Fast dit är det långt kvar. Om jag ska vara riktigt ärlig så är jag rädd för att "Foppa" kommer att kalla till en ny presskonferens om en månad och meddela att hans framgångsrika karriär är till ända.

Brööl out!

Springsteenskandal - Biljetterna alltså

Jag noterar att svenska musiklyssnare rasar mot biljettförsäljningssystemen. I dag släpptes tydligen biljetterna till Bruce Springsteens konserter i Stockholm i sommar. Och fansen är inte alls nöjda med hur det hela gick till. Själv har jag inte mycket till övers för Springsteen, men jag gillar tanken att göra ett uppror mot biljettförsäljningssystemet.
 
För givetvis skulle även jag gå i taket om det här skulle inträffa när någon av mina favoritartister ska spela i Sverige. Det brukar dock inte vara speciellt svårt att få tag i biljetter till dem. Det är inte direkt så värst trångt framför James Hollingworth, om man säger så. Han är geniet bakom mästerverket "Älgarna Demonstrerar".

Jag hoppas att det här "upproret" gör att det kommer att bli enklare för fansen att få tag i biljetter i framtiden, oavsett vilken musik man föredrar, älgar som demonstrerar eller gubbrock spelar ingen roll. Dessutom måste svartabörshajarna stoppas på något sätt, men det får bli ett senare problem att ta itu med. Först och främst måste musikindustrin komma på ett smidigt sätt att sälja biljetter.
En tanke slår mitt hornprydda huvud: Hur fungerar det med biljettförsäljningen utomlands? Är det samma strul där? Har någon ett bra svar på det?

Bröööl out!

Deppdag?

Jag hörde något om att måndagen hade utsetts till "årets deppigaste dag" eller något i den stilen. Detta skulle bero på att det är ett par dagar kvar till lön, att vädret inte är det bästa, att många är panka efter att ha köpt dyra julklappar och firat mycket på nyår, att nyårslöftena kanske redan har spruckit och, inte minst, att det var måndag.

Vi älgar har inte något av dessa problem. Det skulle vara att vi blir lite nere när vädret är dåligt, eftersom vi är utomhus hela tiden. Men våra deppdagar måste i stället vara i samband med älgjakten. Dels dagarna före jakten när vi går och oroar oss för att bli skjutna och dels dagarna efter jakten när vi dystert summerar vilka som klarade och vilka som inte klarade sig den här gången. Resten av året är det rätt okej att vara älg.

Bröööl out!

Flydde till naturen

Den finns visst de som gör tvärtom mot vad jag har gjort, nämligen att flytta TILL naturen. Läs här bara. En kvinna som försvann i Tyskland 1997 har återfunnits, i en skog i Bern. Hon har bott i ett skyddsrum under enkla förhållanden i tolv år... Ja, jag säger då det... When nature calls...

Bröööl out!

Mindre rink = Bättre spel?

Tydligen så har det föreslagits att rinkarna i svensk hockey ska krympas. Detta ska leda till intensivare spel, fler målchanser och därmed locka fler åskådare till matcherna. Jag fruktar att detta i stället kommer att leda till grötigare spel och mindre utrymme för lirarna att visa upp sig. Dump-and-chase-systemet från NHL kommer säkert också att dyka upp om vi även ska ta över nordamerikanernas icingregel. Visserligen har väl det inte varit på tal ännu, men vi får väl se om det inte blir snack om detta framöver.

Men är det verkligen det här som svensk hockey ska sträva efter? Att kopiera NHL ännu mer? Vad blir nästa steg? Att utöka elitserien till att inkludera alla lagen i allsvenskan och sedan stänga hägsta serien så att alla lag i de lägre divisionerna aldrig får chansen att gå upp?
Nej, låt NHL köra sitt race och se till att satsa mer på målkameror, heltidsanställda domare, fyrdomarsystem och ställ hårdare krav på klubbarna att använda sina duktiga juniorer. Ett tak på antal utlänningar i lagen bör också införas, för att svensk hockey ska överleva på sikt.

Bröööl out!

Ett namn betyder så mycket

Har ni svårt att bestämma dig för vad er nyfödde son ska heta? Jag har ett förslag: skriv upp namnen på de värsta diktatorerna och mest avskydda personerna genom tiderna, lägg lapparna med namnen i en hatt och dra valfritt namnförslag till den lille.
Vet inte riktigt om det var så som ett par i USA (var annars?) gjorde, men de har i alla fall en treårig son som de har döpt till Adolf Hitler. Den lille krabaten har nu omhändertagits av de sociala myndigehtern
eftersom "det kan jämföras med misshandel" att heta samma sak som en av världens mest hatade män genom tiderna.

Tänk om fler av parets bekanta följde deras exempel och döpte sina barn efter tyranner. Fröknarna på dagiset skulle få fullt upp med att ropa på lille Idi Amin, Pol Pot Jr eller Kim Jong Il d.y.
I artikeln tas ett annat exempel på ett barn som har omplacerats för sitt namn upp. Men i det här fallet hade de nya zeeländska föräldrarna i alla fall lite humor. Eller vad sägs om Talula Does The Hula From Hawaii? Jag skrattar i alla fall hornen av mig!

Bröööl out!

Falsk marknadsföring!

Liza Marklund erkänner. Hennes succéroman "Gömda" är inte ells en sann historia. Hon kryper nu till korset och medger att den korrekta benämningen på boken borde ha varit att den "bygger på en sann historia", vilket är en väsentlig skillnad. Detta har författaren Monica Axelsson tagit fasta på genom att ge ut boken "Mia - sanningen om Gömda".
Nu verkar Marklund vara irriterad på att Axelsson påstår att hon är en lögnare, eller att kvinnan som är huvudperson i "Gömda" (och uppföljarna) har fört Marklund bakom ljuset.

Jag antar att det sista ordet knappast är sagt i denna fråga. Men något av det viktigaste står redan klart. Och det är att Monica Axelsson var rätt ute med att "Gömda" inte är en sanna historia. Frågan är om någon kan stämma Marklund eller förlaget som gav ut boken för falsk marknadsföring. För det är precis det som det handlar om.

- Om människor genom undertiteln "En sann historia" har uppfattat att böckerna är korrekta ner i minsta detalj och känner sig lurade är jag uppriktigt ledsen för detta, skriver Liza Marklund på debattsidan newsmill.se.
Jo, det är väl klart som fan att man tar för givet att allt som står i boken är sant, om det står så där på omslaget! Känner mig rätt lurad över detta, även om jag vet om att jag inte borde bry mig om detta och i stället lägga min energi på något viktigare...

Bröööl out!

Blask, blask

Vintern verkar ha tagit en tillfällig paus. I stället ser det ut att vara både slaskigt, halt och blåsigt därute. Själv stortrivs jag med min nya tillvaro inne i värmen. Jag tänker dock rätt så ofta på mina älgsklingar därute som måste ha det kallt om klövarna när det blåser så kraftigt. Jag kom precis på att det snart är tre månader sedan jag tog min tillflykt till människovärlden, för att gömma mig från jägarna som var ute efter att döda mig. Hur detta jubileum ska firas vet jag inte riktigt. Jag får försöka klura ut något.

Bröööl out!

Mördare!

Jag var på besök i en annan bostad i dag. Och jag har aldrig varit med om en så hemsk upplevelse. Det var inte städningen eller inredning som det var något fel på. I stället var det det här som fick blodet att frysa till is i min kropp:



Jag torkar fortfarande tårarna med klövarna när jag ser bilden. Det var på skakiga och darriga ben som jag lyckades dokumentera det hemska. Hur är man funtad om man pryser en av sina väggar med ett huvud från en ståtlig älg? Mördare, säger jag. MÖRDARE!

Bröööl out!

Barkleys blåsjobb

Den avdankade NBA-spelaren Charles Barkley har trampat i klaveret, skitit i det blå skåpet, hamnat i klistret, ja, vad ni vill. Eller vad säger man om detta? Barkely har åkt dit för rattfylla och för att ha kört mot rött ljus. Och han har en av världshistoriens märkligaste ursäkter till detta.
- Jag skulle bara köra runt hörnet och få oralsex, säger Barkley.
Genialt eller dumt? Roligt eller tragiskt? Döm själva. Själv skrattade jag nästan hornen av mig när jag fick höra talas om detta. Och att Barkley körde i 15 kilometer i timmen när han körde mot rött gör det hela bara ännu roligare.

Bröööl out!

Förbaskade fyrverkerier

Jag vill passa på att önska alla mina läsare ett riktigt gott nytt år. Själv tillbringade jag tolvslaget darrandes längst in i mitt lilla gömställe här i bostaden där jag håller mig gömd. Detta berodde på alla dessa raketer som folk envisades med att skjuta upp under större delen av kvällen. Smällarna var rent fasansfulla att lyssna på. Var fanns omtanken om oss djur? Nåja, nu har det i alla fall lugnat ner sig, så man törs faktiskt visa sig ute i bostaden igen. De som jag håller mig gömd hos har åkt iväg någonstans och jag passar därmed på att surfa lite.

Jag har hört tissel och tassel om att ni människor ofta lämnar några slags löften på nyårsafton. Dessa löften bryts tydligen rätt ofta och jag förstår därför inte riktigt vad de fyller för funktion. Själv tänker jag inte ge något nyårsöfte, som det tydligen kallas, men jag hoppas att ni, mina kära läsare, får ett riktigt trevligt 2009!

Bröööl out!

RSS 2.0