Jul bland människorna

God jul på er kära läsare. Jag hoppas att ni har haft en trevlig julafton. Själv har jag legat och tryckt på mitt gömställe hela dagen eftersom de jag bor hos har haft besök här hela dagen. Men under Kalle Anka kunde jag passa på att skynda in på toaletten en sväng. Nappade även åt mig en bit Janssons och en skvätt julmust innan jag återvände till att gömma mig.

Och nu har de äntligen gått och lagt sig. Så jag sitter här och surfar lite och värmer klövarna på en kopp het glögg. Inte alls så dumt. Min första julafton i människornas värld är därmed över. Lite fascinerande är det allt. Det här med att plocka in en gran i huset, när det finns så många fina granar där ute i skogen, det är en företeelse som jag fortfarande inte har insett. Är det inte smidigare att pynta en "vanlig" gran lite grann och slippa allt strul med att hugga ner den, släpa in den och sedan kasta ut den?

Julklapparna är en annan historia. Det är kul att se er människors hängivelse till att ge bort saker till varandra som ett medel för att visa uppskattning. Vi älgar har i stället vett att visa att vi tycker om varandra genom att ställa upp för varandra. Lite medälgsklighet kanske det ska kallas... Men jag hoppas att ni får en fortsatt trevlig julhelg, en god fortsättning och ett riktigt gott nytt år!

Bröööl out!

Icke inspirerad

Hej på er kära läsare. Jag noterar att ni är ett par tappra själar som förtroget fortsätter att klicka er in här, trots att det nu har gått en vecka sen jag skrev senast. Jag lider av lite oinspiration för tillfället men lovar att snart komma tillbaka med lite finurligheter. Jag ska bara klura ut lite saker och ting först.

Dessutom har det varit svårt för mig att låna datorn eftersom de som bor här har varit hemma rätt så mycket den senaste tiden, vilket innebär att jag har varit tvungen att hålla mig gömd. Och på natten, när de sover, så är jag också rätt trött och somnar rätt snart jag med. I dag höll jag mig dock vaken så här länge för att åtminstone kunna bjuda er läsare på dessa rader. Men det ska bli bättre snart, jag lovar. God natt på er!

Bröööl out!

The great blog award

Läser att Aftonbladet och Bloggportalen instiftar Stora Bloggpriset. Fem bloggar ska nomineras i sju olika klasser och sedan får svenska folket rösta fram sin favorit på www.storabloggpriset.se. Kategorierna är: Mode, Sport & Fritid, Livsstil, Politik & Samhälle, Vardag, Nöje & Kultur och Prylar & Teknik. Det finns även ett åttonde, fristående pris, i form av Aftonbladets Hederspris.

Jag måste säga att jag gillar idén. Det här kanske gör att fler bloggar får den uppmärksamhet som de förtjänar. I dagens bloggosfär drunknar läsarna i alla dessa modebloggar. När det ska delas ut priser i andra kategorier än bara mode så kanske folk får upp ögonen för alla tänk- och läsvärda bloggar som finns där ute i cyberspace. Och nu är det lite upp till bevis för modebloggarna, vem är egentligen bäst? Vinner den som har flest läsare helt överlägset?

Visserligen får modebloggarna skriva om vad de vill, jag läser det ändå inte. Men jag tycker att det är lite irriterande att de får sån enorm uppmärksamhet. Finns det verkligen en så stor målgrupp som enbart är intresserade av kläder och accessoarer? Tänk om alla dessa hundratusentals bloggläsare lade hälften av den tid som de lägger på att läsa modebloggar på att  skriva om något mer viktigt, eller engagera sig inom välgörenhet.

Men vad vet väl en gammal malsliten älg som jag? Kanske är det så enkelt som att modebloggarna är här för att stanna. Och dagens tonåringar kanske helt enkelt är mer intresserade av vilka solglasögon som är inne för tillfället i stället för att skapa ett intresse för politik, historia, musik, film eller litteratur. I så fall säger jag som den gode Strindberg: "Det är synd om människorna". I alla fall om den här utvecklingen fortsätter och ungdomar bara är intresserade av mode, kläder och andra materiella ting.

Bröööl out!

Rödgrön röra

Dags att blogga igen efter ett par dagars paus från allt vad medier heter. Jag noterar att vänsteroppositionens samarbete har utökats och att de till och med har kommit med ett nanm på konstellationen. Detta blir "De rödgröna". Är det bara jag som asossierar detta namnval till någon maträtt. Rödgrön röra, som skämtsamt föreslogs av den politiske medierådgivaren Paul Ronge, låter nästan som något som skulle serveras på julbordet.

Nu får vi se vad detta mynnar ut i. Kommer miljöpartiets språkrör Peter Erikssons att få rätt när han hoppas på att den rödgröna oppositionen kommer att bli en rödgrön regering 2010? Med tanke på att vänsterpartiet går framåt ordentligt i opinionsmätningarna ser det ut att blåsa vänstervindar. Hur långt räcker det?

Bröööl out!

Otäck julmat

Hej på er! Mindre än tre veckor kvar till julafton nu! Det ska bli spännande att se hur det går till att fira jul i människornas värld. Jag värmde upp lite i dag genom att smaka lite julmat. Men jag förstår absolut inte hypen över den. Jag menar, vad är väl köttbullar och prinskorvar mot lite härligt tallris eller enris?
Och sillen och julskinkan får mig allt att rynka på mulen. Usch och fy vad salt sillen är! För mig som är gräsätare saknar jag grönsakerna på julbordet. Eller i alla fall den mat som inte innehåller kött.

Jag har nämligen förstått att det blir vanligare och vanligare att ni människor blir vegetarianer. Ett mycket bra val anser jag. Växtriket bjuder på massor av läckerheter som ljung, blåbärsris eller delikatesser som näckrosrötter. Däremot antar jag att det inte kan vara speciellt enkelt för vegetarianerna när det lackar mot jul. Vad äter de liksom?
Jag är lite nyfiken på detta, så ni får gärna lämna ett förslag i form av en kommentar. Alltså, vad av alla rätter på julbordet passar för vegetarianer? Det kan ju ni fundera lite på. Under tiden ska jag försöka få bort den salta sillsmaken. Uch och tvi!

Bröööl out!

Frånvaro från bloggen

Hej igen. Jag ber åter om ursäkt för att jag inte har skrivit något på så länge. Men jag har haft fullt upp med annat. Bland annat så har jag varit bortrest i ett par dagar. Jag kommer berätta mer om detta i ett senare inlägg. Och jag har även fått jobba hårt med att hålla mig gömd här i lägenheten nu när julpyntandet är i full gång. Alla mina gömställen har visat sig innehålla julpynt vilket har gjort att jag har tvingats till reträtt och hitta nya ställen att gömma mig på.

Men jag måste erkänna att det är rätt mysigt att titta ut genom fönstret när det har börjat skymma. I vart och vartannat fönster lyser en adventsljusstake. Trots att vi precis har hunnit in i december så verkar det som att alla människor tror att det redan är julafton. För min egen del ser jag mest fram emot att få fira min första jul någonsin på ett annat ställe än i gläntan bakom Johanssons lada, med mina älgsklingar. Även om jag saknar dem så ska det här bli en ny utmaning.
Nu måste jag dock sluta skriva. Det är dags att koppla ner och stänga av datorn så att ingen upptäcker mig när jag inte  är på något gömställe.

Bröööl out!

RSS 2.0