I krig och val är allt tillåtet

Presidentvalet i USA står för dörren. De båda kandidaterna kämpar in i det sista med att vinna över osäkra väljare på sin sida. Demokraternas kandidat, Barack Obama, har nu gjort ett uttalande som i alla fall fått mig att höja på ögonbrynen, om jag nu hade haft några. Det handlar om hans faster, som påstås ha vistats illegalt i USA. Om detta stämmer så anser Obama att hon måste utvisas, eftersom lagen ska följas till punkt och pricka.

Men är detta uttalande speciellt smart? I USA spelar familjen stor roll. Uttrycket "American Pie" betyder mammas äppelpaj, som äts i hemmets lugna vrå tillsammans med familjen, och speglar lite av amerikanernas mentalitet. Kommer detta att påverak de osäkra väljarna som sätter familjen före allt, oavsett vad det handlar om? Familjebanden är rätt starka "over there". Blod är trots allt tjockare än vatten. Frågan är om inte Obama tar sig lite vatten över huvudet med detta uttalande.

Men det kanske inte spelar så stor roll. Det börjar nämligen brännas nu, enligt nedräkningen på Aftonbladets hemsida är det i skrivande stund en dag och 18 minuter kvar till valet. Ska bli spännande att se hur det hela slutar. Själv håller jag en liten klöv på att det blir Obama som tar över presindentposten efter George Walker.

Bröööl out!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0