Bye bye George Walker!

Nu är valbåsen öppnade. I dag ska USA:s 44:e president väljas. Hörde precis på radion att det är ett rekordhögt valdeltagande i USA. Nu säger inte det så mycket kanske, med tanke på att bara drygt hälften röstade vid det senaste presidentvalet. Men förhoppningsvis förbättras den siffran ordentligt den här gången. Bra att amerikanerna tar sitt medborgerliga ansvar och går och röstar.

Det har blivit mycket politik här i bloggen den senaste tiden. Men det är klart, ett amerikanskt presidentval borde göra så att hela världen stannar upp ett slag. Världens mäktigaste nation påverkar oss alla, varesig vi vill det eller ej. Dagens Nyheter skriver att Obama fortfarande har en klar ledning, men att John McCain knappar in. Blir det en lika spännande upplösning som för åtta år sedan?
Det enda som är klart är att vi snart får vinka adjö till George Walker. Frågan är hur saknad han kommer att bli när den nye presidenten har installerat sig i Vita Huset.

Förresten, jag hörde ett skämt av en god vän häromdagen. Han undrade vad som kommer att hända om Obama vinner valet. Kommer Vita Huset då att döpas om till Baracken?

Bröööl out!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0