Falsk marknadsföring!

Liza Marklund erkänner. Hennes succéroman "Gömda" är inte ells en sann historia. Hon kryper nu till korset och medger att den korrekta benämningen på boken borde ha varit att den "bygger på en sann historia", vilket är en väsentlig skillnad. Detta har författaren Monica Axelsson tagit fasta på genom att ge ut boken "Mia - sanningen om Gömda".
Nu verkar Marklund vara irriterad på att Axelsson påstår att hon är en lögnare, eller att kvinnan som är huvudperson i "Gömda" (och uppföljarna) har fört Marklund bakom ljuset.

Jag antar att det sista ordet knappast är sagt i denna fråga. Men något av det viktigaste står redan klart. Och det är att Monica Axelsson var rätt ute med att "Gömda" inte är en sanna historia. Frågan är om någon kan stämma Marklund eller förlaget som gav ut boken för falsk marknadsföring. För det är precis det som det handlar om.

- Om människor genom undertiteln "En sann historia" har uppfattat att böckerna är korrekta ner i minsta detalj och känner sig lurade är jag uppriktigt ledsen för detta, skriver Liza Marklund på debattsidan newsmill.se.
Jo, det är väl klart som fan att man tar för givet att allt som står i boken är sant, om det står så där på omslaget! Känner mig rätt lurad över detta, även om jag vet om att jag inte borde bry mig om detta och i stället lägga min energi på något viktigare...

Bröööl out!

Kommentarer
Postat av: Anonym

Marklunds trovärdighet är borta.

2009-01-13 @ 15:25:48
URL: http://http:/www.gömda.se
Postat av: Helgot

Minst sagt!

2009-01-13 @ 16:03:07
URL: http://helgot.blogg.se/
Postat av: Carro

Tråkigt. Och man slutar vist aldrig bli förvånad

2009-01-15 @ 22:26:33
URL: http://carrobarrometer.blogg.se/
Postat av: Helgot

Carro: Nej, det stämmer. Det känns som att Liza Marklund har gjort bort sig lite. Det kommer ta tid för henne att återvinna folks förtroende!

2009-01-16 @ 16:01:08
URL: http://helgot.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0