Mindre rink = Bättre spel?

Tydligen så har det föreslagits att rinkarna i svensk hockey ska krympas. Detta ska leda till intensivare spel, fler målchanser och därmed locka fler åskådare till matcherna. Jag fruktar att detta i stället kommer att leda till grötigare spel och mindre utrymme för lirarna att visa upp sig. Dump-and-chase-systemet från NHL kommer säkert också att dyka upp om vi även ska ta över nordamerikanernas icingregel. Visserligen har väl det inte varit på tal ännu, men vi får väl se om det inte blir snack om detta framöver.

Men är det verkligen det här som svensk hockey ska sträva efter? Att kopiera NHL ännu mer? Vad blir nästa steg? Att utöka elitserien till att inkludera alla lagen i allsvenskan och sedan stänga hägsta serien så att alla lag i de lägre divisionerna aldrig får chansen att gå upp?
Nej, låt NHL köra sitt race och se till att satsa mer på målkameror, heltidsanställda domare, fyrdomarsystem och ställ hårdare krav på klubbarna att använda sina duktiga juniorer. Ett tak på antal utlänningar i lagen bör också införas, för att svensk hockey ska överleva på sikt.

Bröööl out!

Kommentarer
Postat av: alexandra

haha söta älgar! :)

Postat av: Helgot

Tack för berömmet. Jag får ofta höra att jag är rätt söt. Vi älgar är ju ståtliga djur!

2009-01-18 @ 14:19:09
URL: http://helgot.blogg.se/
Postat av: McKay

Hur många spelare finns det egentligen i elitserien som kan visa upp sig? Vi har ju knappast incitament att visa upp sig på en större rink, finns ju redan yta så det räcker och blir över.



För övrigt så är NHL i diskussioner om att ta bort sin icingregel. För att minimera skador. Så vi lär inte få en sådan regel här, och bör inte ha det heller.



Det handlar inte om att ta över NHL-reglerna, utan mer att skapa attraktiv hockey. Det har funnits ett behov av detta hur länge som helst.

Följer NHL mycket mer än elitserien (genom att kolla på matcher) De får gånger jag kollar på elitserien förundras jag över hur man kan såsa på lädret. Naturligtvis finns där en klass-skillnad som gör sitt.

2009-01-18 @ 19:00:25
Postat av: Helgot

McKay: Jo, kvaliteten på spelarna här i Sverige är betydligt sämre än de i NHL. Men frågan är om det blir ett lyft för hockeyn i elitserien om vi minskar rinkarna, eller om det bara blir gröthockey...

2009-01-19 @ 11:03:11
URL: http://helgot.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0