Stoppa INTE matchen

Ska det vara så svårt? Idrott och politik hör INTE ihop! Punkt slut. Att kräva att tennismatchen mellan Sverige och Israel ska stoppas är lika löjligt som om Sverige skulle kräva att Israel kastas ut ur Eurovision Song Contest och att Sverige i protest undviker att skicka något bidrag. Som om det skulle få något eko i världen, ingen skulle ens sakna Sverige i den tävlingen.
Men nu var det ju inte det som saken gäller. I stället har demonstrationen mot matchen urartat (surprise...) och demonstranterna kastar gatsten och annat på poliserna. Så himla nödvändigt. Detta innebär enbart stora kostnader för er skattebetalare.

I det här läget känns det som att det mest positiva är att polisen lyckades frakta undan gatstenarna oh armeringsjärnen som låg i närheten av Baltiska hallen. Dessvärre verkar det som att demonstranterna har hittat andra gatstenar att beväpna sig med.
Nej, gör om, gör rätt. Matchen skulle ha spelats med publik och det skulle inte ha varit några frågetecken från början. Om det inte hade blivit såna skriverier så långt i förväg, hade det inte blivit sån uppståndelse kring matchen.

Bröööl out!

Kommentarer
Postat av: Daniel Sundström

Politik och idrott hör visst ihop. Det har det alltid gjort och kommer alltid att göra. Se bara på den tyska propagandan under OS i Berlin 1936 eller en del västländers bojkott av Moskva-OS 1980 eller en del östländers hämndbojkott av Los Angeles-OS 1984. Sedan kan man peka på situationer när länder försökt närma sig varandra genom att mötas i en idrottsgren, som t.ex den så-kallade "ping-pong diplomatin" som USA och Kina använde sig av på 1970-talet. Och om vi tittar lokalt i Sverige så får alla idrottsföreningar kommunala bidrag och alla länder har dessutom en idrottsminister. Så jo, nog fan går idrott och politik hand i hand alltid.

2009-03-07 @ 20:26:28
URL: http://www.danielsundstrom.se
Postat av: Småbloggskommentatorn

Jag har en blogg där jag kommenterar bloggar. Har nu kommenterat din blogg! Läs vad jag skrivit på www.metrobloggen.se/bloggk



Hälsningar,

Småbloggskommentatorn

2009-03-07 @ 21:17:47
URL: http://www.metrobloggen.se/bloggk
Postat av: Helgot

Daniel Sundström: Jo, det har hört ihop under årens lopp, men jag tycker inte ATT det hör ihop.



Småbloggskommentatorn: Det ska jag göra!

2009-03-07 @ 21:21:57
URL: http://helgot.blogg.se/
Postat av: Daniel Sundström

Tja, man kan ju tycka vad man vill men det förändrar inte det faktum att idrott och politik hör ihop. De hör inte mindre ihop bara för att du tycker att de inte gör det. Det är bara att inse faktum, sedan kan man diskutera huruvida det är bra eller inte att det ligger till på det viset.

2009-03-08 @ 08:11:57
URL: http://www.danielsundstrom.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0