Extrasömn

I natt skulle man tydligen ställa tillbaka klockan en timme. En sömnforskare har räknat ut att människorna mår bättre av detta. Som älg äger jag såklart ingen klocka, utan jag får försöka att anpassa mig till människornas tidsuppfattning ändå. Det blir lite knepigt, men det kan gå.

Ute i skogen finns ingen uppfattning om tid. Där sover man när man blir trött, man går upp när man vaknar och man äter när man är hungrig. Varför ska människorna krångla till sin tillvaro med en massa klockslag som skapar stress? Lunch på visa tider, arbetsdagen börjar en bestämd tid och sen följs TV-programmen slaviskt på kvällarna, vilket innebär att man måste hålla koll på vad klockan är.

Jag noterar även att blåsvädret som jag skrev lite om i går har fått en namn. Ulrik heter den. Fast vid närmare eftertanke så var det nog en annan storm som jag upplevde. Jag trivs som sagt med att bo inne i värmen i stället för att stå ute i skogen och frysa, som alla mina älgkompisar måste göra. Vid stunder som dessa tycker jag att det är rätt skönt att vara en älg.

Bröööl out!

Kommentarer
Postat av: Anonym

Haha! Tokrolig blogg!! FORTSÄTT!! :D

Du är nu också länkad på min blogg!



Ha det gott älgen.

2008-10-26 @ 19:41:23
URL: http://mslauraa.blogspot.com
Postat av: Helgot

Hej Anonym!

Vad kul att du uppskattar min blogg under uppstart. Än så länge finns det bara tankar på utveckling av "Älgskog med Helgot".



Ha det bra!

2008-10-26 @ 19:57:22
URL: http://helgot.blogg.se/
Postat av: Jenny

Haha, kul :D Jag ska också länka dig :)

2008-10-26 @ 21:22:09
URL: http://tjockjenny.blogg.se/
Postat av: Helgot

Tack för det Jenny! Som sagt, jag tänker fortsätta sprida visdomsord utifrån en älgs perspektiv.

2008-10-26 @ 23:57:28
URL: http://helgot.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0