En universalvaluta?

Aftonbladet skriver i dag att svenskarna blir alltmer positiva till euron. Det är främst de äldre som vill slopa kronan, vars värde verkar sjunka likt en gråsten. Tydligen bor de flesta euroförespråkare i storstäderna. Undra på det, ute på landsbygden, eller i skogen där jag brukade bo, finns inget intresse för att bli ännu mer europeisk. Med tanke på att vi Sverige amerikaniseras på alla möjliga och omöjliga sätt kanske det är lika bra för oss att byta till dollarn i stället. Fast då måste vi skynda oss att byta nu när dollarn verkar vara på väg uppåt igen.

Ur en älgs perspektiv är dock hela frågeställningen svår att sätta sig in i. Man ska alltså ha vissa saker (rättare sagt pengar) som man kan byta till sig andra saker med. Så går det inte riktigt till i skogen och naturen, där det är den starkaste som överlever. Men, men, människorna resonerar visst på andra sätt.
Och dessa pengar är värda olika mycket beroende på vad det är för slags valuta. Dessutom skiftar växlingskurserna ständigt. Vore det inte allra enklaste att införa en universalvaluta, som användes över hela världen? Det kanske tåls att reflekteras över i alla fall.

Bröööl out!

Kommentarer
Postat av: Barbro Bäcklund

Alldeles riktigt, du skogens konung.

Du borde få ägna all din energi åt kroppsbyggning och att göra livskraftiga små kalvar.



Inte ska du behöva bry ditt vackra huvud, med så oviktiga frågor som pengar. Har de något värde, nej, du har alldeles rätt. Pengar går inte att äta!



Rätt har du också i, att det vore bättre med en världsvaluta. En grund till rättvisa, kanske, till och med för djuren. Intressant!

2008-10-28 @ 23:01:00
URL: http://skogstrollettycker.blogspot.com
Postat av: Anonym

Tack för din kommentar Barbro! Jo, visst är det väl så att pengar inte går att äta. Men det kommer nog människan inte att inse förrän det är försent...

2008-10-28 @ 23:14:21
URL: http://helgot.blogg.se/
Postat av: Barbro Bäcklund

Tacka vet jag, tjänster och gentjänster.

När man kan hjälpa sin nästa utan krav på ersättning.

Fast lite tacksamhet är ju inte fel.

Håller vi på att glömma bort det,

i denna penningvärld?

Det är så lätt att sätta på sig skygglappar,

så man slipper att bry sig.

2008-10-28 @ 23:24:09
URL: http://skogstrollettycker.blogspot.com
Postat av: Helgot

Barbro:

Så sant som det är sagt framför allt människan skulle behöva en dos medmänsklighet till frukost.

2008-10-29 @ 00:03:14
URL: http://helgot.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0